1 Nisan Hikayesi Müslümanların Katledilmesi! İşte Gerçekler!

Kolay bir şekilde kuşatılamaması ve mevsimin kış olması sebebi ile kuşatma uzun sürer. Haçlı ordusu her türlü saldırıyı gerçekleştirir fakat kale düşmez. Bir çok taktiğin başarısız olması üzerine Haçlı ordusu komutanı bir fikir edinir. 31 Mart gecesi bir elinde Kur’an diğer elinde İncil olarak kalenin önüne gelir ve Endülüs Müslümanlarına seslenir; “Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım” Şeklinde bir konuşma yapar. Bu konuşma sonrasında karşılıklı görüşmeler olur. Kale içerisinde erzak sıkıntısı çeken ve canlarını kaybetmek istemeyen Müslümanlar kaleyi, gelen Haçlı Ordusuna teslim eder. 31 Mart tarihinde teslim edilen kale , 1 Nisan tarihinde ise felaket ile uyanmak veya uyanamamak zorunda kalır. İki kitap üzerine de yemin eden Haçlı Komutanı, askerlerine tüm Müslümanların katledilmesi emrini çoktan vermiştir. Emir üzerine Müslümanlar “Bizi öldürmeyeceğinize dair yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz!” şeklinde temkinde bulunurlar. Bu sözler üzerine Haçlı Komutanı şöyle der: “Evet dedim ama bu sözler dün içindi, bu gün için size söz vermedim” diye söyler. Bu cevabın gelmesi üzerine fazla süre geçmeden kale içerisinde bulunan tüm Müslümanlar katledilir. 1 Nisan Günü , ülkemizde ve bir çok ülkede Şaka Günü olarak bilinse de Avrupa ve Haçlı tarafından Hile Günü olarak bilinir ve kutlanır.
Araştırma-Bilim - 27/03/2022 16:56 A A

1 Nisan Hikayesi Müslümanların Katledilmesi , bir çok kişi tarafından konuşan fakat gerçek hikayesinin bilinmemesi üzerine araştırma konumuz oldu.

1 Nisan’ın kökeni nedir? Nisan 1 nasıl ortaya çıkmıştır? Dünyanın birçok yerinde yüz yıllardır kutlanan 1 Nisan şakası nedir?

1 Nisan tarihine yaklaşıyor olmamız ve o günü daha bilinçli bir şekilde geçirmek için sizlere ayrıntıları anlatacağım. 1 Nisan şakaları yaparken , bunları düşünmeyi unutmayınız.

1 Nisan Şaka Günü Nedir ve Niye Şaka Yapılır?

1 Nisan herkesin bildiği üzere “Şaka Günü” olarak bilinmektedir. Bu günün bir diğer adının ise “Aptallar Günü” olduğunu bir çok kişi bilmemektedir. 1 Nisan gününde ülkemizde yaygın olmasa da bir çok ülkede insanlar birbirine hediye vermektedir. Gerçek ile ilgisi olmayan konularda insanları haberdar ederek onları şaşırtmak amacı ile şaka yapma girişiminde bulunan günün iç acısı bir hikayesi bulunmaktadır.

Ayrıca bu 1 Nisan Günü farklı ülke ve kültürler de farklı isimlerde de yaygın olarak kutlanan bir gündür. Örnek vermek gerekirse; Hollanda, Belçika, Kanada, ABD, İsviçre, Japonya, Kore gibi bir çok ülke 1 Nisan tarihinde birbirlerine şaka yaparak, eğlenerek ve hediyeler vererek kutlama yapmaktadır. Kültür demişken, kültür cenneti olan Hindistan’da ise 1 Nisan tam olarak 1 gün önceden 31 Mart günü Holi Festivalı olarak kutlanmaktadır. Holi festivalinde ise insanlar boya satın alarak, birbirlerine boya fırlatarak birbirlerini kirletmesi ve şakalaşması ile bilinmektedir. Renklerin bayramı inancı ile birlikte hemen hemen 1 Nisan ile eş zamanlı olarak kutlanmaktadır.

1 Nisan Aptallar Günü ise en çok Fransa tarafından kutlanmaktadır. 1 Nisan önceleri yılbaşı olarak kutlanmaktadır. Fransa Kralı IX. Charles, yılbaşını 1 Nisan tarihinden, 1 Ocak tarihine aldırır. Ayrıca 1 Nisan’ı yeni yıl olarak bilen insanlarla alay ederek, şakalar yapar. Bu süreç bir kültür oluşturur ve ilerleyen süreçte 1 Nisan şaka günü olarak kültüre oturur ve geleneksel olarak devam eder.

1 Nisan Hikayesi Müslümanların Katledilmesi Gerçek Hikayesi

1 Nisan Hikayesi Müslümanların Katledilmesi üzere bilinen gerçek hikayeyi öğrenince şaşıracaksınız. 1 Nisan Hile ve Aptal Gününe bakış açınız değişiklik gösterecektir. 15. Yüzyıl sonları Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarına doğru sefere çıkar. Endülüs Müslümanları ise zor süreçler geçirmektedir. Son kalesi kalmıştır. Endülüs Devletinin bilinen son kalesi olan Gırnata Kalesi etrafına gelen Haçlı ordusu ile hikaye başlamaktadır.

1 Nisan Günü Tarihçesi – Müslümanların Katledilmesi

Kolay bir şekilde kuşatılamaması ve mevsimin kış olması sebebi ile kuşatma uzun sürer. Haçlı ordusu her türlü saldırıyı gerçekleştirir fakat kale düşmez. Bir çok taktiğin başarısız olması üzerine Haçlı ordusu komutanı bir fikir edinir. 31 Mart gecesi bir elinde Kur’an diğer elinde İncil olarak kalenin önüne gelir ve Endülüs Müslümanlarına seslenir;

“Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım” Şeklinde bir konuşma yapar. Bu konuşma sonrasında karşılıklı görüşmeler olur. Kale içerisinde erzak sıkıntısı çeken ve canlarını kaybetmek istemeyen Müslümanlar kaleyi, gelen Haçlı Ordusuna teslim eder.

31 Mart tarihinde teslim edilen kale , 1 Nisan tarihinde ise felaket ile uyanmak veya uyanamamak zorunda kalır. İki kitap üzerine de yemin eden Haçlı Komutanı, askerlerine tüm Müslümanların katledilmesi emrini çoktan vermiştir. Emir üzerine Müslümanlar “Bizi öldürmeyeceğinize dair yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz!” şeklinde temkinde bulunurlar.

Bu sözler üzerine Haçlı Komutanı şöyle der: “Evet dedim ama bu sözler dün içindi, bu gün için size söz vermedim” diye söyler. Bu cevabın gelmesi üzerine fazla süre geçmeden kale içerisinde bulunan tüm Müslümanlar katledilir. 1 Nisan Günü , ülkemizde ve bir çok ülkede Şaka Günü olarak bilinse de Avrupa ve Haçlı tarafından Hile Günü olarak bilinir ve kutlanır.

Bizler de Müslümanların katlediliş gününü bilinçsiz bir şekilde şaka günü olarak kabul ediyor ve kutluyoruz. Hikayeyi öğrendikten sonra bakış açımızı değiştirmeli ve Din kardeşlerimizin katledildiği günü bir bayram edasında kutlamamalıyız. Fransa da ise “Aptallar Günü” olarak bilindiğini de son olarak hatırlatmak isterim.

Bulunmaz Hint Kumaşı Hikayesi Şaşıracaksınız!

Araştırma-Bilim - 16:56 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.